“Is een SwissKubik watch wInder Iets voor u?”

Automatische uurwerken hebben een mechanisme dat regelmatige beweging vraagt om de veer op te winden. Wanneer het uurwerk gedragen wordt, gebeurt dit automatisch door de beweging van de pols. Wanneer men het uurwerk van de pols neemt zal het verder werken tot de veer volledig ontspannen is.

Veel automatische uurwerken hebben bovendien bijkomende ‘complicaties’ (aanduiding van dag/ datum, maanfase, Gmt...), die moeten worden gekalibreerd telkens het uurwerk heeft stilgestaan. Voor de interne smering, om vroegtijdige slijtage tegen te gaan en om de precisie van het horloge te vrijwaren, hebben dergelijke horloges er alle baat bij niet vaak stil te vallen.

Watch Winders bootsen de beweging van de pols na en houden de veer op spanning. Uw uurwerk staat dus altijd juist en is klaar om te worden gedragen. franssen biedt vanaf nu de zwitserse swisskubic Watch Winders aan. Dit gerenommeerd huis maakt een gamma revolutionaire winders met vooruitstrevende mechanieken om automatische uurwerken volledig opgewonden te houden.

Watch Winders van swisskubic vanaf € 395