Ole Lynggaard Copenhagen

website: http://www.olelynggaard.com/

Scandinavian luxury

Van een klein atelier naar een luxueus sieradenmerk met een uitstekende reputatie op het gebied van kwaliteit en innovatieve designideeën - zo kan men de geschiedenis van het Deense sieradenmerk Ole Lynggaard Copenhagen in enkele woorden samenvatten. Fantasierijke designs met edelstenen in intense, schitterende kleuren domineren de collecties. Dit jaar viert het familiebedrijf zijn 50-jarig jubileum.

Tijdloze klassiekers, handwerk van de hoogste kwaliteit en een buitengewone vormentaal kenmerken ieder sieraad van het Deense merk Ole Lynggaard Copenhagen. Vandaag de dag staat dit ambachtelijke bedrijf bekend als de grootste edelsmederij van heel Scandinavië, maar 50 jaar geleden begon alles heel klein. Na zijn studie en enkele jaren in het buitenland besloot de gediplomeerde designer en edelsmid Ole Lynggaard in 1963 om van zijn liefde voor het traditionele handwerk zijn beroep te maken en kocht hij een klein sieradenatelier in de buurt van Kopenhagen.

Het was en is de visie van de oprichter om als een van de toonaangevende Scandinavische luxemerken internationaal erkend te zijn - en dat heeft Ole Lynggaard met zijn passie voor uniek design en meesterlijke ambachtskunst ook bereikt. Samen met zijn dochter Charlotte Lynggaard is hij verantwoordelijk voor de designs van het familiebedrijf. Actueel en tegelijkertijd klassiek, eenvoudig en toch elegant: deze eisen stelt de designer en meesteredelsmid aan zijn ontwerpen en sieraden. Charlotte Lynggaard creëert al meer dan 20 jaar prachtige collecties met een markante, modieuze, aparte en toch altijd vrouwelijke uitstraling. Maar de weg van de eerste inspiratie en het eerste idee via de schets op papier en de productie in het atelier tot het uiteindelijke sieraad, is lang.

Daarbij worden de beide designers voortdurend betrokken bij het gehele proces en werken ze hand in hand samen met uitstekend opgeleide edelsmeden. Ieder sieraad uit het atelier van Ole Lynggaard Copenhagen wordt met de hand, met veel liefde voor detail en met de grootste precisie gemaakt. En voor het uiteindelijke sieraad naar de verkopers en klanten gaat, wordt ieder exemplaar aan een zeer nauwgezette kwaliteitscontrole onderworpen.

De sieraden van Ole Lynggaard Copenhagen moeten dragers immers generaties lang plezier geven. Ook het Deense koningshuis heeft dit plezier aan de collecties ontdekt en heeft het sieradenatelier in 2008 tot officiële hofleverancier benoemd - een titel die alleen aan bedrijven wordt verleend die al jarenlang met volle tevredenheid aan het hof leveren.
Deze onderscheiding laat zien wat Ole Lynggaard samen met zijn familie heeft opgebouwd: een ambachtelijk bedrijf met sieraden van de hoogste kwaliteit en met markante designs. 

Bij Juweliers Franssen vindt u een van de grootste collecties Ole Lynggaard juwelen in de Benelux. Daarom hadden wij in November 2016 de eer om exclusief de olifant van Ole Lynggaard voor te stellen, een uniek juweel waarvan wereldwijd maar 6 exemplaren gemaakt zijn. U bent van harte welkom om deze collectie bij ons in de winkel te komen ontdekken.