De nonchalante luxe van Bron

De juwelen van het Nederlandse Bron accentueren de persoonlijkheid van de vrouw die ze draagt. De resolute keuze voor goud geeft aan elk van de creaties een zachte warmte die perfect accordeert met de edele materialen die ze tot in de puntjes afwerken. Klassieke vrouwelijkheid moet gecombineerd worden met speelse nonchalance. Alleen dan wordt een juweel een echte Bron. 

Bron is een Nederlands juwelenmerk met geschiedenis. Al in 1888 begon het als een goud-en zilversmederij in de zilverstad Schoonhoven. Sindsdien werd het juwelenvak in de familie van generatie op generatie doorgegeven. In het jaar 2000 kreeg Heleen Bron de leiding van het bedrijf. Bron wil inspireren. De collectie is een startpunt voor een creatieve dialoog tussen klant en Juwelier. Een mediterrane speelsheid kenmerkt de voorjaarscollectie van Bron. Gekleurde edelstenen vormen het hart van de collectie, kleur staat centraal. Saffier, alle tinten diamant, amethist, ioliet, indigoliet, maansteen zijn maar enkele van de hoogwaardige edelstenen die met al hun kleur een zuiderse toets geven aan de nieuwe collecties van Bron. Alle sieraden zijn gemaakt van goud. Wij grijpen in onze ontwerpen vaak terug op een klassieke vormgeving maar steken die in een eenentwintigste- eeuws jasje.
Een ontwerp is voor ons geslaagd als het een combinatie biedt van klassiek, vrouwelijk en eigentijds, liefst aangevuld met een vleugje humor en een dosis nonchalance, aldus Heleen.